Iedereen die daartoe een uitnodiging ontvangt van de Belastingdienst moet aangifte inkomstenbelasting doen. Ondanks dat de aangifte al grotendeels ingevuld wordt door de Belastingdienst, kan het een opgave zijn om de aangifte inkomstenbelasting juist in te dienen. De geldende wetten en regels veranderen zeer regelmatig. U wilt een juiste aangifte indienen, maar zeker ook geen voordelen laten liggen. Als Register Belastingadviseur zijn wij gehouden tot het op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. Met onze uitgebreide fiscale kennis en ervaring kunnen wij u goed van dienst zijn bij het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting en kunnen wij u tevens voorzien van een voor u passend advies.

Download hier onze standaard checklist

Onze werkwijze

U laat uw aangifte inkomstenbelasting niet zomaar door iemand indienen. Dat is logisch, want u wilt het wel goed doen en zeker geen voordelen laten liggen! Het is verstandig om daarom kritisch te zijn richting een belastingadviseur. Wij zijn een door het Register Belastingadviseur (RB) erkend belastingadviseur. Dat wil zeggen dat wij geacht worden een integere en pragmatische adviseur zijn met uitgebreide fiscale kennis en ervaring. Dat wordt gewaarborgd door permanente educatie. Dat betekent dat onze kennis ieder jaar opnieuw op peil moet worden gehouden. Dat wekt vertrouwen, maar laat u zich vooral door ons overtuigen! Dat doen wij tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een kennismakingsgesprek op ons kantoor in Berkel en Rodenrijs, Doetinchem of Nijverdal kunnen er over en weer vragen gesteld worden en zaken besproken. Het uitgangspunt is om kennis te maken en een zo helder mogelijk beeld te vormen van uw persoonlijke situatie. Zo weten wij waar we rekening mee moeten houden in uw aangifte inkomstenbelasting. Op die manier komen wij tot de juiste aangifte inkomstenbelasting.

Aanleveren informatie

Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek wordt duidelijk wat nodig is voor uw aangifte inkomstenbelasting. U levert deze informatie aan. Niet ieder jaar is hetzelfde, zeker niet als u ondernemer bent. Het volgende jaar kan het dus zo zijn dat andere of aanvullende informatie nodig is. Het is daarom goed om alert te zijn bij een veranderende situatie en dit met ons te bespreken. Aanleveren kan zowel fysiek, per mail als per post. Als dat gewenst of nodig is, dan kan een afspraak worden ingepland om de (nieuwe) situatie te bespreken.

Indienen

Alvorens de aangifte wordt ingediend, versturen wij u een concept aangifte inkomstenbelasting. Pas als deze helder en akkoord is, dienen wij deze in. Zo niet, dan kunnen wij nog zaken uitleggen en/of aanpassen. Voor het indienen van uw aangiften inkomstenbelasting maken wij gebruik van fiscale software. Aan al onze klanten die daar gebruik van willen maken kunnen wij een persoonlijk online portaal bieden:

  • Checklist: via het online portaal kunnen wij u een checklist mailen met de gegevens die wij nodig hebben voor uw aangifte.
  • Digitaal dossier: het aanleveren en te allen tijde kunnen inzien van uw documenten in een veilige online opslag.
  • Aangiften inzien: als wij uw aangifte in concept hebben voorbereid, dan kunt u deze via uw portaal inzien.
  • Aangiften accorderen: als wij uw aangifte mogen indienen zoals deze in concept staat, dan kunt u deze accorderen. Uw aangifte wordt dan automatisch verzonden.

Particulieren

Iedereen die daartoe een uitnodiging ontvangt van de Belastingdienst moet aangifte inkomstenbelasting doen. Iedere persoon en iedere situatie is anders. Voor de inkomstenbelasting geldt dat net zo. Denk bijvoorbeeld aan: huwelijk of geregistreerd partnerschap, kinderen, werk, pensioen, zorgkosten, de hypotheek en de eigen woning. Bovendien kan dit per jaar verschillen. Het is belangrijk om stil te staan bij de effecten die een veranderende situatie met zich mee brengt. Door de juiste vragen aan u te stellen, uw vragen te beantwoorden, met u mee te denken en checklists bereiken we samen met u de fiscaal meest voordelige aangifte.

De aangifte inkomstenbelasting moet in eerste instantie uiterlijk voor 1 mei van het volgende jaar ingediend worden. Particulieren kunnen op verzoek en zonder opgaaf van redenen uitstel krijgen tot 1 september. Als u uw aangifte inkomstenbelasting uitbesteed aan een belastingconsulent met een beconnummer, dan kunt u gebruik maken van de uitstelregeling voor belastingconsulenten. U hebt dan uitstel tot 1 mei van het daaropvolgende jaar. Let op: het is niet altijd voordelig om gebruik te maken van uitstel! In ons blog leggen we uit waarom.

Ondernemers

Niet iedere ondernemer is ondernemer voor de inkomstenbelasting. Dat is afhankelijk van diverse factoren. Als u niet kwalificeert als ondernemer voor de inkomstenbelasting, maar u geniet wel winst met uw onderneming, dan is sprake van resultaat uit overige werkzaamheden. Over deze winst moet inkomstenbelasting betaald worden. Kwalificeert u wel als ondernemer voor de inkomstenbelasting, dan heet dat winst uit onderneming. U kunt dan in aanmerking komen voor diverse soorten ondernemersaftrek. Daarnaast gelden dan veel verschillende aanvullende wetten en regelingen, zoals bijvoorbeeld de investeringsaftrek. Aan een aangifte inkomstenbelasting ligt een goede financiële administratie ten grondslag. Bovendien zijn de meeste ondernemers vanuit de omzetbelasting (btw) al verplicht om een goede financiële administratie bij te houden. Een fiscaal deskundige uw financiële administratie laten verzorgen kan voordelen met zich meebrengen. Zo kan hij u tijdig voorzien van fiscaal advies, omdat hij op de hoogte is van uw situatie. Door uw financiële administratie te evalueren, u te voorzien van ongevraagd advies, uw vragen te beantwoorden en met u mee te denken bereiken we samen met u de meest voordelige aangifte inkomstenbelasting.

Wij helpen u graag!

Bent u op zoek naar een administratiekantoor en belastingadviseur om u op weg te helpen bij het starten en drijven van uw onderneming, dan maken wij graag een afspraak met u voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op ons kantoor in Berkel en Rodenrijs, Doetinchem of Nijverdal.

Tijdens dit kennismakingsgesprek kunt u al uw vragen stellen aan onze deskundigen. Na het kennismakingsgesprek voorzien wij u desgewenst van een vrijblijvende offerte voor de benodigde dienstverlening.