Iedereen die daartoe een uitnodiging ontvangt van de Belastingdienst moet aangifte inkomstenbelasting doen. Ondanks dat de aangifte al grotendeels ingevuld wordt door de Belastingdienst, kan het een opgave zijn om de aangifte inkomstenbelasting juist in te dienen. De geldende wetten en regels veranderen zeer regelmatig. U wilt een juiste aangifte indienen, maar zeker ook geen voordelen laten liggen. Als Register Belastingadviseur zijn wij gehouden tot het op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. Met onze uitgebreide fiscale kennis en ervaring kunnen wij u goed van dienst zijn bij het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting en kunnen wij u tevens voorzien van een voor u passend advies.

Digitaal dossier

Voor het indienen van de aangiften inkomstenbelasting maken wij gebruik van fiscale software. Aan al onze klanten die daar gebruik van willen maken kunnen wij een persoonlijk online portaal bieden:

  • Checklist: via het online portaal kunnen wij u een checklist mailen met de gegevens die wij nodig hebben voor uw aangifte.
  • Digitaal dossier: het aanleveren en te allen tijde kunnen inzien van uw documenten in een veilige online opslag.
  • Aangiften inzien: als wij uw aangifte in concept hebben voorbereid, dan kunt u deze via uw portaal inzien.
  • Aangiften accorderen: als wij uw aangifte mogen indienen zoals deze in concept staat, dan kunt u deze accorderen. Uw aangifte wordt dan automatisch verzonden.

Download hier onze standaard checklist

Particulieren

Iedereen die daartoe een uitnodiging ontvangt van de Belastingdienst moet aangifte inkomstenbelasting doen. Iedere persoon en iedere situatie is anders. Voor de inkomstenbelasting geldt dat net zo. Denk bijvoorbeeld aan: huwelijk of geregistreerd partnerschap, kinderen, werk, pensioen, zorgkosten, de hypotheek en de eigen woning. Bovendien kan dit per jaar verschillen. Het is belangrijk om stil te staan bij de effecten die een veranderende situatie met zich mee brengt. Door de juiste vragen aan u te stellen, uw vragen te beantwoorden, met u mee te denken en checklists bereiken we samen met u de fiscaal meest voordelige aangifte.

Termijnen

De aangifte inkomstenbelasting moet in eerste instantie uiterlijk voor 1 mei van het volgende jaar ingediend worden. Particulieren kunnen op verzoek en zonder opgaaf van redenen uitstel krijgen tot 1 september. Als u uw aangifte inkomstenbelasting uitbesteed aan een belastingconsulent met een beconnummer, dan kunt u gebruik maken van de uitstelregeling voor belastingconsulenten. U hebt dan uitstel tot 1 mei van het daaropvolgende jaar. Let op: het is niet altijd voordelig om gebruik te maken van uitstel! In ons blog leggen we uit waarom.

Ondernemers

Niet iedere ondernemer is ondernemer voor de inkomstenbelasting. Dat is afhankelijk van diverse factoren. Als u niet kwalificeert als ondernemer voor de inkomstenbelasting, maar u geniet wel winst met uw onderneming, dan is sprake van resultaat uit overige werkzaamheden. Over deze winst moet inkomstenbelasting betaald worden. Kwalificeert u wel als ondernemer voor de inkomstenbelasting, dan heet dat winst uit onderneming. U kunt dan in aanmerking komen voor diverse soorten ondernemersaftrek. Daarnaast gelden dan veel verschillende aanvullende wetten en regelingen, zoals bijvoorbeeld de investeringsaftrek. Aan een aangifte inkomstenbelasting ligt een goede financiële administratie ten grondslag. Bovendien zijn de meeste ondernemers vanuit de omzetbelasting (btw) al verplicht om een goede financiële administratie bij te houden. Een fiscaal deskundige uw financiële administratie laten verzorgen kan voordelen met zich meebrengen. Zo kan hij u tijdig voorzien van fiscaal advies, omdat hij op de hoogte is van uw situatie. Door uw financiële administratie te evalueren, u te voorzien van ongevraagd advies, uw vragen te beantwoorden en met u mee te denken bereiken we samen met u de meest voordelige aangifte inkomstenbelasting.