Automatisch boekhouden

Besteed u uw tijd ook liever aan het drijven van uw onderneming? Met automatisch boekhouden bent u niet alleen veel minder tijd kwijt aan uw boekhouding. Het is ook nog eens up-to-date EN biedt u veel meer inzicht in uw financiële situatie. Benieuwd hoe dit werkt en wat de mogelijkheden zijn? Lees dan verder.

Gemakkelijk aanleveren

Er zijn vele mogelijkheden om de administratie aan te leveren bij automatisch boekhouden. Het kan zowel digitaal als op papier. Wilt u de administratie digitaal aanleveren? Dat kan door middel van uploaden, e-mailen, Dropbox, Google Drive en een mobiele app.
Levert u de administratie liever aan op papier? Maar wilt u wel de voordelen van automatisch boekhouden? Dan scannen wij deze voor u in en uploaden deze naar uw administratie. Dat doen we op een efficiënte manier!
De bankmutaties kunnen worden aangeleverd door middel van een bankkoppeling. Als dat niet kan, dan in MT940-formaat. Uiteraard helpen wij u hier desgewenst bij.

Financieel dasboard

Het financieel dashboard geeft een overzicht van de financiële administratie. Deze kunt u geheel naar eigen wens indelen. Zo kunt u alles in een oogopslag zien. Denk bijvoorbeeld aan het de winst. U kunt makkelijk zien hoe de winst is opgebouwd. Ook kunt u zien welke verkoopfacturen en inkoopfacturen nog open staan. Het voordeel van automatisch boekhouden? Geüploade facturen worden vaak automatisch verwerkt! Zo ziet u direct welk resultaat de geüploade factuur geeft, ook in de aangifte omzetbelasting!

Digitaal archief

Het digitaal archief is een verzameling van alle documenten die u upload en e-mailt. Deze is zowel via de computer als via de app te benaderen. Zo kunt u altijd al uw documenten binnen handbereik hebben. De documenten worden permanent opgeslagen. Hierdoor voldoet u aan de wettelijke bewaarplicht. Het automatisch boekhouden zorgt ervoor dat de factuur direct op de juiste plek terecht komt. U kunt deze altijd gemakkelijk terugvinden en hebt deze altijd bij de hand!

Modules en koppelingen

Naast de standaard functies kunt u gebruik maken van de vele aanvullende modules en koppelingen. De meeste boekhoudpakketten beschikken over een facturatiemodule en een bankkoppeling. Sommige boekhoudpakketten bieden meer. Denk bijvoorbeeld aan: webshopkoppelingen, projectadministratie en urenregistratie. Bij automatisch boekhouden gaat dus niet enkel om de financiële administratie!

Facturatie

Steeds meer bedrijven factureren digitaal. Als de boekhouding digitaal is, is het ook handig als factureren volledig digitaal gaat. Sommige boekhoudpakketten bevatten een facturatiemodule. Hiermee factureer je niet alleen digitaal en eenvoudig, maar wordt het ook nog automatisch verwerkt in je financiële administratie. Vaak is het ook mogelijk om automatisch herinneringen en aanmaningen naar je klanten te verzenden. Uiteraard alles in je eigen huisstijl.

Betalingen

Ook betalingen kunnen worden geautomatiseerd. Uiteraard wil je dit volledig in eigen hand houden. Dat doe je door facturen en andere documenten, zoals loonstroken of belastingaanslagen, in het boekhoudpakket te verwerken. Zo krijg je een compleet overzicht van wat nog betaald moet worden en de betaaltermijn. De facturen die je wilt betalen verzamel je eenvoudig in een SEPA-bestand. Dit SEPA-bestand lever je aan bij de bank. De bank voert de betalingen uit op de (verschillende) aangegeven data.

Incasso

Bied jij je klanten de mogelijkheid om per automatische incasso te betalen? Ook dit kunnen veel boekhoudpakketten. Het enige dat je moet doen, is je klant een overeenkomst te laten tekenen. Deze overeenkomt kun je zelf maken, maar kan ook vanuit het boekhoudpakket opgesteld worden. De facturen die je selecteert kun je in één bestand bij de bank aanleveren. Zo kun je meerdere incasso's tegelijk uitvoeren.

Webshop

Heb je een webshop? Veel webshop software koppelen met boekhoudpakketten. Denk bijvoorbeeld aan WooCommerce, Mijnwebwinkel, Magento en Bol.com. Zo kunnen volledig automatisch facturen worden aangemaakt en verwerkt in de boekhoudsoftware. Ook dit gebeurt automatisch met automatisch boekhouden!

Automatisch boekhouden iets voor u?

Wij bieden ondernemers een gratis proefperiode aan van 30 dagen. U kunt automatisch boekhouden geheel vrijblijvend proberen! Daarnaast geven wij ook graag een gratis instructie bij ons op kantoor in Berkel en Rodenrijs. Komt het u niet uit? Dan kunnen we dat uiteraard ook telefonisch doen.

Neemt u gerust contact met ons op voor een afspraak of voor meer informatie.