Onderneming starten

U wilt uw eigen onderneming gaan starten. Dat kost met name in het begin veel tijd en energie, maar ook kennis! Met name in het begin zult u veel vragen hebben. Wij begrijpen waar starters tegenaan kunnen lopen en welke vragen er kunnen ontstaan. Uiteraard kunnen wij deze vragen voor u beantwoorden. Wij hebben uitgebreide ervaring bij het ondersteunen van startende ondernemers en helpen u graag!

Kennismaking en oriëntatie

Een kennismakingsgesprek is bij ons gratis en vrijblijvend. Tijdens dit kennismakingsgesprek stellen wij u graag in de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Ook zullen wij u vragen stellen om een beeld te vormen van uw situatie, indien nodig zowel privé als zakelijk. Dat kan bijvoorbeeld gaan over onderstaande onderwerpen:

Belastingen

Op belastinggebied veranderd er veel als u een onderneming start. Hierover heerst vaak ook de grootste onzekerheid bij starters. Wij kunnen dit helder en overzichtelijk voor u maken. Iedere ondernemer moet aangifte inkomstenbelasting doen. Voor BV’s geldt daarnaast de verplichting om aangifte voor de vennootschapsbelasting te doen. Wij kunnen de benodigde werkzaamheden voor u verzorgen en u adviseren.

Administratie

Vrijwel iedere ondernemer is verplicht om een administratie bij te houden. U heeft ongetwijfeld al nagedacht over facturatie en wat nodig is aan materialen om uw onderneming te starten, maar dat is niet altijd volledig. Wij verzorgen uw administratie zodanig dat deze aan alle verplichtingen en al uw wensen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan overzicht en inzichtelijkheid. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat u voldoet aan de bewaarplicht, ook als u gestopt bent.

Ondernemingsplan

Hoewel het nuttig is om uw plannen goed en gestructureerd uit te werken, is het niet verplicht om een ondernemingsplan te hebben. Het is vaak wel noodzakelijk als u een financiering nodig heeft. Wij kunnen u helpen bij het beoordelen van uw ondernemingsplan.

Financiering

Of u nu start als ondernemer of een onderneming overneemt, u krijgt altijd te maken met met de vraag hoeveel financiering daarvoor nodig is. Hoewel wij geen financieel advies (mogen) geven, kunnen wij wel met u meedenken over diverse aspecten van de financiering en de aanvraag.

Verzekeringen

U bent meestal vrij om te kiezen welke verzekeringen u wilt afsluiten. Toch zijn een aantal wel zeer verstandig om af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Wij beschikken over een netwerk van verzekeringsadviseurs die u hierbij goed van dienst kan zijn. Wij kunnen hierover met u meedenken.

Personeel

Heeft u direct personeel nodig, dan kunnen wij uw salarisadministratie, aangiften loonbelasting en andere fiscale en administratieve werkzaamheden verzorgen. Ook voor advies hierover en de zaken waar u mee te maken krijgt kunt u bij ons terecht.