U denkt erover na of u bent bezig met het starten van een onderneming. Met name in het begin zult u veel vragen hebben. Enkele voorbeelden van vragen zijn: ‘Ben ik ondernemer?’, ‘Wat zijn de voordelen?’, ‘Wat zijn de gevolgen?’ en ‘Wat zijn mijn verplichtingen?’. Hieronder geven wij algemene informatie over het starten van een onderneming. Wij begrijpen waar starters tegenaan kunnen lopen en welke vragen er kunnen ontstaan. Wij hebben uitgebreide ervaring bij het ondersteunen van startende ondernemers. Neemt u gerust contact met ons op bij vragen of voor het maken van een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Ondernemerschap

Als u zelfstandig werkzaamheden verricht of producten verkoopt bent u niet altijd direct ondernemer. Ondernemerschap moet beoordeeld worden aan de hand van diverse criteria. Voorbeelden van deze criteria zijn:

  • Hoe zelfstandig is de onderneming?
  • Is er kapitaal beschikbaar?
  • Hoeveel tijd wordt er in de onderneming gestoken?
  • Wie zijn uw opdrachtgevers?

Het voldoen aan één criterium is meestal niet voldoende. Het gaat namelijk om de onderlinge samenhang van de criteria. Als u twijfelt of u ondernemer bent dan kunnen wij u helpen bij de beoordeling. Ook kunt u een belastinginspecteur verzoeken om hierover uitspraak te doen, ook dit kunnen wij voor u verzorgen. De uitkomsten van de beoordeling van bovenstaande criteria kunnen zijn:

  1. Winst uit onderneming
  2. Loon uit dienstbetrekking
  3. Resultaat uit overige werkzaamheden (ROW)

Fiscale voordelen

Als u winst uit onderneming geniet zijn er diverse fiscale faciliteiten waarvoor u in aanmerking komt. Deze faciliteiten resulteren in het betalen van minder belasting. Voorbeelden zijn de zelfstandigenaftrek, de aanvullende startersaftrek en verschillende soorten investeringsaftrek. Voor sommige faciliteiten is het urencriterium doorslaggevend. Als u resultaat uit overige werkzaamheden geniet dan zijn er een beperkt aantal faciliteiten waarvan gebruik gemaakt mag worden.

Dienstverlening

Wij ondersteunen starters bij het opstarten en voortzetten van hun onderneming. Wij kunnen u ondersteunen bij diverse aandachtspunten. Hieronder noemen wij enkele voorbeelden.

Ondernemingsplan

Hoewel het nuttig is om uw plannen goed en gestructureerd uit te werken, is het niet verplicht om een ondernemingsplan te hebben. Het is vaak wel noodzakelijk als u een financiering nodig heeft. Wij kunnen uw ondernemingsplan voor u beoordelen.

Financiering

Of u nu start als ondernemer of een onderneming overneemt, u krijgt altijd te maken met met de vraag hoeveel financiering daarvoor nodig is. Wij kunnen met u meedenken over diverse aspecten van de financiering en de aanvraag.

Belastingen

Iedere ondernemer moet aangifte inkomstenbelasting doen. Voor BV’s geldt daarnaast de verplichting om aangifte voor de vennootschapsbelasting te doen. Wij kunnen de benodigde werkzaamheden voor u verzorgen en u adviseren.

Personeel

Wij kunnen uw salarisadministratie, aangiften loonbelasting en andere fiscale en administratieve werkzaamheden verzorgen. Ook voor advies hierover en de zaken waar u mee te maken krijgt kunt u bij ons terecht.

Administratie

Vrijwel iedere ondernemer is verplicht om een administratie bij te houden. Wij verzorgen uw administratie zodanig dat u aan al uw verplichtingen en wensen voldoet. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat u voldoet aan de bewaarplicht, ook als u gestopt bent.

Verzekeringen

U bent meestal vrij om te kiezen welke verzekeringen u wilt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Wij beschikken over een netwerk van verzekeringsadviseurs die u hierbij goed van dienst kan zijn. Wij kunnen hierover met u meedenken.

Wij helpen u graag!

Bent u op zoek naar een administratiekantoor en belastingadviseur om u op weg te helpen bij het starten en drijven van uw onderneming, dan maken wij graag een afspraak met u voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek kunt u al uw vragen stellen aan onze deskundigen. Na het kennismakingsgesprek voorzien wij u desgewenst van een vrijblijvende offerte voor de benodigde dienstverlening.