Onderneming starten

U wilt uw eigen onderneming gaan starten. Of wellicht heeft u kortgeleden uw onderneming al gestart. Dat is spannend, maar ook tijdrovend! U krijgt er ook verschillende verplichtingen bij. Denk bijvoorbeeld aan belastingaangiften en administratie. Met name in het begin zult u veel vragen hebben. Als administratiekantoor en belastingadviseur begrijpen wij waar u als starter tegenaan kunt lopen. Wij hebben uitgebreide ervaring bij het ondersteunen van (startende) ondernemers. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Kennismaking en oriëntatie

Wij beginnen meestal met het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen: telefonisch, per e-mail of via het contactformulier. Dat is bij ons gratis en geheel vrijblijvend. U beslist achteraf of u de werkzaamheden aan ons wilt uitbesteden. U krijgt tijdens het kennismakingsgesprek ruim de tijd om al uw vragen te stellen. Wij proberen die zoveel mogelijk te beantwoorden. Ook zullen wij u gericht vragen stellen om een beeld te vormen van uw situatie en wensen. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande onderwerpen.

Het starten van een bedrijf zorgt ervoor dat op belastinggebied ook een en ander veranderd. Hierover heerst vaak ook de grootste onzekerheid bij starters. Wij kunnen dit helder en overzichtelijk voor u maken. Iedere ondernemer moet aangifte inkomstenbelasting doen. Voor BV’s geldt daarnaast de verplichting om aangifte voor de vennootschapsbelasting te doen. Er kunnen ook andere aspecten van belang zijn. Bijvoorbeeld of u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft. Ook hierover kunnen wij een en ander toelichten en uitleggen. Uiteraard kunnen wij de belastingaangiften voor u verzorgen en u adviseren. Zo hoeft u zich hier geen zorgen om te maken.

Ondernemingsplan

Sommige ondernemers kiezen ervoor om het starten van een onderneming uit te werken in een ondernemingsplan. Het is nuttig om uw plannen goed en gestructureerd uit te werken. Een ondernemingsplan is echter niet verplicht. Het is vaak wel noodzakelijk als u een financiering nodig heeft. Wij kunnen u helpen bij het beoordelen van uw ondernemingsplan.

Verzekeringen

U bent meestal vrij om te kiezen welke verzekeringen u wilt afsluiten. Toch zijn een aantal zeer verstandig om af te sluiten. Vaak al direct bij het starten van een onderneming. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en de aansprakelijkheidsverzekering. Wij beschikken over een netwerk van specialisten, waaronder verzekeringsadviseurs, die u hierbij goed van dienst kan zijn. Ook hierover kunnen wij met u meedenken.

Bij het starten van een onderneming hoort ook het bijhouden van een goede administratie. Dat is niet alleen belangrijk voor uw eigen inzicht. Ook is de administratie van belang voor verschillende belastingaangiften. Vrijwel alle ondernemers willen zo min mogelijk tijd besteden aan hun administratie. Deze tijd kunnen besteden zij liever aan het vormgeven van hun bedrijf. Innovatie en automatisering bieden veel mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor automatisch boekhouden. Hiermee kunt u eenvoudig alle benodigde informatie aanleveren. Verder hebt u er geen omkijken naar. Tegelijk hebt u zoveel mogelijk inzicht. Wij verzorgen uw administratie zodanig dat deze aan alle verplichtingen. Daarbij houden wij rekening met uw wensen. Bovendien kunnen wij ervoor zorgen dat u voldoet aan de bewaarplicht.

Financiering

Of u nu zelf een onderneming start of een onderneming overneemt, u krijgt altijd te maken met met de vraag hoeveel financiering daarvoor nodig is. Hoewel wij geen financieel advies (mogen) geven, kunnen wij wel met u meedenken over diverse aspecten van de financiering en de aanvraag. Daarnaast hebben wij een uitgebreid netwerk aan specialisten waar wij u naar kunnen doorverwijzen.

Personeel

Mogelijk heeft u bij het starten van uw onderneming al personeel nodig. Als u personeel heeft moet daarvoor een salarisadministratie gevoerd worden. Wij kunnen de salarisadministratie en de aangiften loonheffingen voor u verzorgen. Ook voor advies hierover en de zaken waar u mee te maken krijgt kunt u bij ons terecht.